x

Onze leveranciers

Wij bereiden al onze gerechten met passie en werken daarom graag samen met bevlogen leveranciers die deze passie delen.

Cressen - Koppert Cress Monster

Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen.

 

Bloem - Speelmolenpark Schipluiden

Bij de speelmolens van Schipluiden wordt door molenaar Rob van Zijll en zijn jonge kompaan Luc Ruijgt verse bloem gemalen. De kwaliteit van deze bloem is subliem en wordt gebruikt als grondstof voor het brood en de patisserie wat wij in Pure Passie serveren.

Brood - Jan Bronswijk

De biologische producten van bakker Jan Bronswijk en zijn team worden met de grootste zorg bereid. Daarnaast biedt Jan ons de mogelijkheid om samen nieuwe producten te ontwikkelen die volledig op onze wensen zijn afgestemd. Hét recept voor een bijzondere samenwerking. 

Groenten

Verse groenten mogen in het hart van het Westland natuurlijk niet ontbreken. Wij prijzen onszelf dan ook zeer gelukkig met de diverse regionale kwekers die ons dagelijks verse groenten leveren. Deze groenten staan ’s morgens nog in de kas en liggen ’s avonds op uw bord. De samenwerking met Aron en Adrienne Scheffers van Verskwekerij Westland verdient echter speciale aandacht. In overleg met Aron en Adrienne hebben wij een selectie aan groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen samengesteld. Deze worden speciaal voor ons geteeld en worden met evenveel passie verzorgd zoals wij ze in onze gerechten verwerken.

Lamsvlees - Westlandse schaapskudde

De kudde Schoonebeker heideschapen van schaapherder Pieter Dekker wordt ingezet voor het ecologisch beheer van Westlandse natuurgebied, en is tegelijkertijd een prachtig biologisch streekproduct. De populatie van dit zeldzame oud-Hollandse ras blijft hierdoor bovendien in stand. De lammeren van de kudde worden niet bijgevoerd en leven enkel van wat de natuur hen biedt, wat bijdraagt aan de geweldige smaak.

Rundvlees - Piet van den Berg

Het rundvlees wat u op de kaart van Restaurant Pure Passie aantreft is afkomstig van de gerenommeerde slager Piet van den Berg uit Zoetermeer, ambassadeur van Nice to Meat uit Almere.   Piet fokt samen met Sjaak de Kooter zijn eigen runderen, welke met respect voor het dier en volgens de normen en waarden van de slager worden verzorgd door Gerard de Koning Sr en Jr. Doordat de runderen worden gevoerd met smakelijke en uitgebalanceerde biologische voeding is het rundvlees van Piet bijzonder smaakvol en van zeer hoogwaardige kwaliteit.

Wild

In het seizoen zijn er diverse jagers die ons voorzien van vers geschoten wild als eend, gans, duif, wild zwijn, reebok, hert, fazant, konijn en haas. Het plukken, villen en uitbenen doen wij als een van de weinige restaurants zelf, wat het wild dat u bij Pure Passie proeft een exclusief tintje geeft. Daarnaast verwerken wij alle bruikbare delen in onze gerechten, en wordt er niets verspild. Duurzaamheid staat bij Pure Passie tenslotte hoog in het vaandel!

Zuivel - Zuivelboerderij van Winden

Bij zuivelboerderij van Winden in Schipluiden staat het welzijn van de dieren voorop. De koeien worden nog vanuit een ouderwetse melkput gemolken en de interactie tussen mens en dier is duidelijk waarneembaar. Eigenaren Nelly en John produceren van de verse melk onder andere yoghurt, crème fraîche, roomboter en diverse kazen die in de bijbehorende boerderijwinkel worden verkocht. Maar ook wij van Restaurant Pure Passie zijn een vaste afnemer van deze heerlijke boerenzuivelproducten. Een samenwerking die verder gaat dan het afnemen van het bestaande assortiment. Zo produceren wij onder andere gezamenlijk kaas met zelfgeplukte wilde rucola en kaas met onze huisgemaakte sambal van Westlandse pepers. Het resultaat is bijzonder smakelijk!

Big Green Egg Culinary Partner

De Big Green Egg is een welkome aanvulling op onze keukenuitrusting. De vele bereidingsmogelijkheden als grillen, bakken, koken, stoven, slow cooking en roken maken dit keramische kooktoestel uniek in zijn soort. Bovendien krijgen ingrediënten en gerechten een aangenaam, subtiel smaakaccent wat wij onze gasten graag laten ervaren.